Saturday, February 12, 2011

Work For A Cruise California

MT Challenge For the series ... better late than never!


E chi l'avrebbe mai detto che l' MT Challenge non solo ti fa divertire, ma ti fa mantenere anche le promesse?!?
Vi ricordate quando vi parlai della mia partecipazione a Cuochi e Fiamme ? Ebbene in quel post vi scrissi delle mie polpette di sarde preparate in trasmissione e nei commenti molti mi scrissero che erano incuriositi e aspettavano la ricetta...Da allora io non le avevo più fatte, non le avevo mai fotografate, qualcuno più impaziente mi aveva chiesto la ricetta tramite posta privata e quindi diciamo che con la mia coscienza ero apposto così...

Poi però quando ho visto il tema dell'MT di questo mese scelto da Alessandro il vincitore del mese scorso mi sono detta che  non avevo più scuse...Se ci aggiungiamo poi che io adoro le polpette, perchè mi ricordano l'infanzia, perchè sono versatilissime(fritte, al forno, in umido...) e buonissime da mangiare, capite bene che per me è stato un piacere immenso vedere che erano proprio loro le protagoniste...Chissà quante ricettine interessanti verranno fuori da questa sfida all'ultima meatball ;-)!!!
And although these days are proving nothing short of a thousand frantic thing to do and what not to give up (then I complain that I'm tired), I could not do freshly prepared under the infamous balls of sardines for the happiness of the guinea pig, that is only if you eat a dozen (like when, like ;-))...

Here at last is the recipe ... And please try to accompany the salad with pomegranate and ginger ... It 's fresh and does not even seem to have eaten the fried food!


MEATBALLS WITH SALAD OF SARDINES IN POMEGRANATE JUICE AND GINGER
Ingredients for 15 dumplings for about 30 gr. each:
  • 360 grams of cleaned and boned fillets of sardines
  • 2 tablespoons of bread crumbs for breading + qb
  • 1 tablespoon grated Parmesan cheese 2 teaspoons
  • seed Fennel
  • zest of 1 / 2 lemon zest
  •  2 cucchiaini di olio e.v.o.
  • sale fino
  • pepe nero
  • olio di semi di arachidi

Per l’insalata
  • 150 gr di insalata mista 
  • 1 cucchiaio di olio e.v.o
  • 2 cucchiai di succo di melograno
  •  sale
  • 1 pezzetto di radice di zenzero fresco

PROCEDIMENTO
chop finely with a knife fillets of sardines. Put them in a bowl. Add the fennel seeds, lemon peel grated bread crumbs, Parmesan, salt, pepper and oil Ages
Mix well with your hands and make balls.
Pass the meatballs in breadcrumbs.
Warm in a pan of hot oil seeds and when temperature (and when you dip a toothpick will come out of the bubbles from the tip of the same, the oil will be hot) fry the balls making them golden. It will take a few minutes per side.
Retrieve the meatballs with a slotted spoon. to drain excess oil on sheets of paper towel to fried.
Meanwhile prepare an emulsion with extra virgin olive oil, pomegranate juice and a pinch of salt.
With this emulsion salad dressing and grated above the fresh ginger.
Serve piping hot meatballs with the salad.


These meatballs are well suited as finger food.


for example, I've arranged with all'insalata, finger food set in the collection Small Entities of Mebel made of 100% melamine.

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